Tots els sectors han patit grans pèrdues econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. Una de les primeres preocupacions que ha abordat el ministeri de Cultura espanyol és la tauromàquia. El seu ministre, José Manuel Rodríguez Uribes, ha contactat amb la Fundación Toro de Lidia per comprometre's a estudiar plans d'ajuda després de la crisi del coronavirus.

Des del ministeri de Cultura informen a ElNacional.cat que "el ministre va parlar la setmana passada amb més d'una trentena de representants culturals, inclòs el sector dels toros". I que, en tot cas, les ajudes es mirarien d'abordar "després d'aquesta crisi". La tauromàquia ha cancel·lat tota la temporada amb 1.684 encierros anul·lats i 1.200 toros que, de moment, se salvaran de la mort.

Una de les principals organitzacions en defensa de la vida dels animals, Anima Naturalis, recorda que quan tota aquesta crisi acabi, s'exigeixi a les autoritats no donar cap compensació econòmica a aquest sector: "Més sanitaris, menys toreros". I ha creat una plataforma per recollir signatures a favor d'aquesta petició.

 

A Espanya, la tauromàquia és considerada Patrimoni Històric i Cultural, tal com ho recull el BOE des de l'any 2013, i per tant també rep les ajudes del ministeri de Cultura i Esports com qualsevol altra entitat. Ara, amb la cancel·lació de tota la temporada de corrides, el sector del toro també demana ajudes. 

Cal recordar que, entre totes les administracions públiques, la tauromàquia rep més de 25 milions d'euros anuals en subvencions. I té premis sucosos, com el de la Fundación del Toro de Lidia, que està retribuït amb 35.000 euros.