El govern espanyol continua injectant diners a la sanitat pública per fer front al coronavirus. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous la posada a disposició de les comunitats autònomes d’un total de 210 milions d’euros “per fer front a les despeses de la batalla contra el virus”, que són addicionals a l’avançament de les bestretes. La setmana passada, abans de declarar l’estat d’alarma, el govern espanyol ja va transferir 2.800 milions d’euros a les comunitats per reforçar els sistemes sanitaris.

En la seva compareixença des de La Moncloa, Salvador Illa ha concretat que aquests 210 milions d'euros addicionals se sumaran a les bestretes avançades del finançament autonòmic, així com als 300 milions d'euros reservats en el pla de xoc social perquè les comunitats reforcin serveis socials. Aquest repartiment es tractarà aquest divendres en una reunió presidida pel vicepresident segon, Pablo Iglesias, del consell interterritorial amb totes les autonomies. Aquesta partida serà per a reforçar l’atenció a gent gran, sense sostre, residències de gent gran i dependents.

El ministre de Sanitat ha hagut d’admetre que “venen els dies més durs”, a mesura que “ens anem apropant al pic” i s’incrementin encara més els casos de contagiats. Són tres fases: “assolir el pic, doblegar el pic i fer-lo baixar i vèncer el pic”. No obstant això, ha volgut subratllar que “la ciutadania està responent amb exemplaritat”.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món