El Govern ha aprovat aquest vespre el decret que l'ha de dotar d'un nou "marc jurídic" per poder confinar Lleida i set municipis més del Segrià. Un Consell Executiu extraordinari ha respost així a la decisió de la jutgessa de Lleida de rebutjar les mesures de confinament anunciades en aquella comarca. Aquest marc jurídic ha de servir a més per poder actuar en altres territoris que es vegin afectats en el futur per rebrots de la pandèmia.

Es tracta, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en una entrevista al 324, de dotar el Govern de la capacitat jurídica per poder adoptar aquestes decisions més restrictives a mida que vagi sorgint brots.

Resolució sobre Lleida, demà

El marc jurídic es recull en un decret llei i demà, un cop es publiqui al DOGC, es dictarà la resolució corresponent perquè es prenguin les mesures més restrictives ja anunciades a Lleida i el Segrià.

"La finalitat és preservar la salut i la vida de la ciutadania", ha assegurat Budó que ha insistit que l'objectiu és aturar els brots.

Torra havia anunciat aquesta decisió en una compareixença aquest matí, després que ahir al vespre es va saber la decisió de la jutgessa que estava de guàrdia a Lleida contrària al confinament. 

El rebuig de la jutgessa es va saber gairebé a la mateixa hora que havien d'entrar en vigor les noves mesures de confinament anunciades pels consellers d'Interior, Miquel Buch, i Salut, Alba Vergés.

Reunió consell executiu confinament segria coronavirus 13/VII / Jordi Bedmar

Imatge de la reunió extraordinària del Consell Executiu al Saló Daurat / Jordi Bedmar