El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha avançat a RAC1 que el govern ha creat una aplicació per resoldre dubtes sobre el coronavirus durant el confinament i el postconfinament de la ciutadania catalana. Aquest nou suport es diu ConfiApp i s'estrenarà aquest divendres. D'entrada serà una eina d'informació per saber els desplaçaments permesos durant l'estat d'alarma i tràmits administratius, entre d'altres.

Puigneró afirma que l'aixecament del confinament "serà progressiu i s'hauran de tenir mecanismes per fer-ho possible, la tecnologia com a eina tindrà un paper molt important". El conseller fa una crida perquè sigui la ciutadania qui també tingui un paper actiu en aquesta iniciativa: "Hi ha més intel·ligència al carrer que a les administracions, hem de fer servir la ciutadania per empoderar-la i ser més útils. La conclusió és no governar per a la gent sinó governar amb la gent".

Malgrat que no tothom té accés a la telefonia mòbil, Puigneró considera que les xifres "són altíssimes", però ha admès que s'hauran de buscar altres mecanismes per donar solucions a la majoria. La finalitat d'aquesta aplicació, segons indica el Govern, és "facilitar la vida al ciutadà i sobretot reactivar-nos econòmicament i amb seguretat quan acabi el confinament". Gràcies a la tecnologia, també assegura que es poden "evitar rebrots" de positiu en coronavirus.

Sobre la resposta que pugui donar el govern espanyol a aquesta iniciativa, Puigneró ho deixa tot obert: "Ja hem estat intervinguts abans del confinament, com amb l'eina d'identitat digital Identicat, que ens la van tombar". Però també recorda que, gràcies a la tecnologia, en les darreres setmanes s'han celebrat quatre consells executius i s'ha investit el conseller d'Afers Exteriors, Bernat Solé, cosa que ha permès "operar sense aturar-nos".