El govern francès ja ha creat una agència pública per estudiar com s'haurà de fer el desconfinament, el denominat ministeri del desconfinament, i hi ha posat al capdavant l'alcalde de Prada de Conflent, Jean Castex, segons informa L'indépendant.

Serà el nord-català que tindrà una responsabilitat més alta en la gestió de la crisi del coronavirus a França, després que ja va sonar com a possible ministre de l'Interior.

Castex s'encarregarà d'estudiar els diversos escenaris possibles per finalitzar el confinament, per tenir-ho tot preparat quan ja es pugui restituir la normalitat. L'alcalde de Prada dependrà del ministeri de la Sanitat.

L'indépendant

Ja té experiència en el terreny sanitari, perquè durant la presidència de Nicolas Sarkozy va ser designat director d'hospitalització del ministeri i també director de gabinet de l'exministre Xavier Bertrand. A la recent primera volta de les eleccions municipals, el 15 de març, Castex va obtenir a Prada el 75% dels vots.

Prada és coneguda també perquè allotja la Universitat Catalana d'Estiu, i hi està enterrat el lingüista Pompeu Fabra, modernitzador de la llengua catalana. Castex, que és catalanoparlant, assisteix habitualment a l'acte inaugural de la Universitat.