El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s'ha sumat a les crítiques a com està gestionant la pandèmia del coronavirus el president espanyol, Pedro Sánchez, i ha insinuat que no ho fa."Demanem al govern [espanyol] que governi", ha indicat.

Feijóo s'ha queixat de la manca de material sanitari, com les mascaretes. "Aquesta és ara una de les prioritats de la Xunta, que des de fa 9 dies no rep res", ha lamentat. El president gallec ja no descarta que el govern espanyol es faci enrere en la centralització del repartiment del material sanitari, davant l'evidència que no funciona. "Si ens deixen comprar de forma directa, ho farem", ha avançat.

De fet, la Xunta de Galícia ha dedicat 10 milions d'euros a fons perdut per a empreses que reestructurin la seva producció i passin a fabricar "material sanitari", especialment mascaretes, bates i aparells respiradors. Ha demanat a l'empresa gallega Inditex que prioritzi la donació de mascaretes.

A l'inici de la crisi Feijóo es va alinear amb l'estat d'alarma decretat pel president espanyol, fins i tot amb la retirada de competències a les autonomies, però ha hagut de girar davant el malestar creixent.