Militars de l'Exèrcit espanyol van vulnerar les seves competències durant els primers dies de l'estat d'alarma per coronavirus en intentar sancionar ciutadans, una mica per al que no estan habilitats. Així ho avança eldiario.es, que assenyala que els esdeveniments van tenir lloc a l'illa canària de Fuerteventura, on els militars van redactar 23 propostes de sanció per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana.

Segons l'esmentat mitjà, la Delegació del Govern a les Canàries, a qui van ser dirigides aquestes propostes de sanció, ha assegurat que només tramita les que li remet Policía, Guàrdia Civil i les policies locals, per la qual cosa les actes redactades per l'Exèrcit no derivaran en multes.

Cal recordar que el Reial Decret que promulga l'estat d'alarma no habilita els militars a multar ciutadans, per la qual cosa es tracta clarament d'una vulneració per part de l'exèrcit espanyol de les tasques encomanades. Segons el mitjà citat, el Ministeri de defensa no ha volgut pronunciar-se sobre aquests fets ni tampoc ha assenyalat si hi haurà algun tipus d'investigació interna o sancions els militars que es van excedir.