Els ciutadans dels Estats Units veuen aquests dies amenaçat el seu bé més preuat, la llibertat. En menys d'una setmana EUA s'ha convertit en l'epicentre de la pandèmia de coronavirus, amb més de 120.000 contagis i al voltant de 2.000 morts. Molts estats han decretat ja restriccions com el tancament de bars i restaurants, però el màxim dirigent del país descarta adoptar mesures més restrictives com confinar el principal focus, que és la ciutat de Nova York, on s'acumulen pràcticament la meitat dels infectats, més de 52.000. 

Del creador de "perdem molta més gent en accidents de cotxe i no els prohibim", ha arribat en les últimes hores un nou postulat, que "no serà necessària una quarantena". És la conclusió de Donald Trump després de consultar amb el grup de treball de la Casa Blanca, aquest dissabte, si calia aïllar Nova York, Nova Jersey i Connecticut. Això sí, ha demanat que es demani els ciutadans que hi viuen que evitin viatjar dins del país si no és imprescindible, durant els propers 14 dies. 

Hores abans, el president nordamericà havia sospesat la possibilitat d'establir un confinament de dues setmanes en aquestes tres ciutats. Finalment, però, ha acabat descartant -si més no de moment- una quarantena obligatòria.

Segons l'últim balanç oficial, que emet la Universitat Johns Hopkins, als Estats Units hi ha ja 122.666 casos confirmats de Covid-19. Divendres, Trump va aprovar el paquet d'estímul econòmic més gran de la història del país, per valor de 2 bilions de dòlars, per fer front a la derivada econòmica de la crisi sanitària. En paral·lel, va fer ús de la llei de Protecció de Defensa per obligar empreses com General Motors a produir material sanitari.