Davant el canvi de criteri de càlcul dels morts per coronavirus de la Generalitat, l’Estat li estira les orelles: les pautes de l’OMS que s’estaven seguint són les que han de continuar seguint. Aquest dijous, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha defensat l’”absoluta rigorositat” amb què el Ministeri de Sanitat està fent el recompte de defuncions que deixa la pandèmia. Ha reclamat a totes les comunitats “no especular” amb aquestes xifres.

En una roda de premsa a La Moncloa aquest dijous al migdia, la portaveu de l’executiu central ha subratllat que el Ministeri de Sanitat està seguint “les definicions que s’han marcat des de l’OMS”. En aquest punt, María Jesús Montero ha avisat que “qualsevol intent de confondre l’opinió pública o els ciutadans pot generar una sensació de desconfiança o que no totes institucions estan complint”.

Per tot això, la dirigent socialista ha fet una “crida” perquè “no s’especuli amb qüestions molt serioses” com aquesta. “Aquest tema cal tractar-lo amb absolut rigor”, ha insistit. Ha demanat que tothom continuï el mateix criteri per poder tenir una “visió global”, sense distorsions.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món