En el sisè dia d’estat d’alarma pel coronavirus, aquest és el balanç del conjunt de les policies a l’Estat. Segons fonts del Ministeri de l'Interior, fins aquest divendres a la tarda 315 persones han estat detingudes per desobediència greu a agents de l’autoritat. També s’han tramitat fins a 31.100 denúncies per incompliment de les mesures de confinament. Són les dades conjuntes de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, les policies autonòmiques i les policies locals.

El ministre de l'Interior, Fernando-Grande Marlaska, ha fet balanç aquest divendres a la tarda, en una roda de premsa a La Moncloa, “transcorregut un període raonable”, després d’una primera fase de “pedagogia”. El titular de l’Interior ha subratllat que hi ha “molt acatament de la normativa”, però ha lamentat que també hi ha “ciutadans insolidaris, que no pensen en la resta, que no pensen en nosaltres”.

El ministre també ha recordat que, en virtut del decret d’estat d’alarma, està prohibit el desplaçament aquest cap de setmana cap a segones residències. Ha explicat que, durant aquests primers dies, el trànsit als accessos a les grans ciutats, com Madrid, Barcelona, València o Sevilla, ha baixat entre un 65% i un 70%, confirmant l'acatament generalitzat.

'No' a Torra

Preguntat sobre la reiterada petició de confinament de la Generalitat, Marlaska ha insistit que les mesures adoptades a Espanya “són les més dràstiques que s’han adoptat a Europa i de les més dràstiques que s’han adoptat a nivell mundial”. A més a més, ha subratllat, s’han adoptat “de conformitat amb els criteris de les autoritats sanitàries”.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món