El govern espanyol no fa cas de la insistent petició del president Quim Torra de decretar un confinament total amb l'única excepció dels qui treballin en serveis essencials, però en canvi el govern israelià sí que ha acabat assumint aquesta idea.

El primer ministre Benjamin Netanyahu ha anunciat avui que el govern israelià s'està preparant per un "tancament total", i que aquesta mesura pot ser del tot necessària. L'executiu israelià ha fet una evolució d'anar endurint les mesures cada dia que passava, tot i que és un dels països amb menys morts per coronavirus.

"Us dic clarament", ha indicat Netanyahu en una compareixença, "que si no veiem una millora immediata de la tendència, no hi haurà cap altra alternativa que imposar un bloqueig complet, amb l'única excepció de les necessitats essencials com ara aliments i medicaments. És qüestió de dies. Estem fent tots els preparatius necessaris: logístics i legals", ha informat, segons el Jerusalem Post.

Jerusalem Post

Israel, que té 8,7 milions d'habitants, té actualment 2.369 infectats, amb un balanç de 4 morts.

El president Quim Torra va aprofitar diumenge una entrevista que li va fer la televisió pública israeliana Kan i que va emetre en el seu telenotícies, per demanar a Israel que prengués mesures ambicioses contra el coronavirus, i que ho fes despressa.

"Preneu totes les mesures possibles, i feu-ho ara", va indicar el president diumenge, recordant que ell proposa confinar Catalunya i tota la població, excepte els serveis essencials. "El que ha passat a la Xina, el que passa a Itàlia i el que passa a Catalunya i a Espanya és el que passarà a tot arreu. Per això, sisplau, sisplau, preneu totes les mesures preventives que pugueu, ara. Sisplau preneu totes les mesures que pugueu. Quedeu-vos a casa", va indicar.