Com ja han fet en les dues anteriors ocasions, els diputats d'ERC s'abstindran demà en la tercera pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus. En un comunicat, els republicans reiteren les seves crítiques a la gestió que està fent el govern Sánchez-Iglesias. També deixen clar que participaran en la comissió de reconstrucció del Congrés, i que ho faran defensant "una sortida social d'aquesta crisi". Per la seva part, JxCat ja ha avançat que aquest cop hi votarà en contra.

Per una banda, des d'ERC subratllen que, malgrat la seva abstenció, "son molt crítics amb la gestió de la crisi per part del govern espanyol, recentralitzant i usurpant competències i arribant tard i malament en massa ocasions". No obstant això, el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, tindrà un to "propositiu" durant la sessió plenària de demà, on compareixerà Sánchez per demanar la tercera pròrroga fins al 10 de maig.

Pel que fa la comissió de Reconstrucció de La Moncloa, els republicans "insisteixen que estaran en qualsevol fòrum o espai en el qual es parli de vida i reconstrucció amb esperit crític i constructiu". En aquest sentit, assenyalen que escoltaran "el tipus de criteris" que es proposin per aquesta recuperació, però avancen que ells "defensaran el que sempre han defensat: una sortida social d'aquesta crisi". I conclouen: "La gravetat de la situació exigeix mesures socials amb caràcter immediat i constant".

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món