La decisió del govern espanyol de respondre al coronavirus amb més uniformes militars que bates blanques té no només qui l'aprova, sinó qui vol que vagi molt més enllà. Sembla ser que desplegar a l'exèrcit intimida de tal manera al virus que hi ha qui s'il·lusiona que el Covid-19 es rendeixi davant de la presència dels uniformats, però en el fons, la intenció és una altra, és la de sempre.

Només així s'entén el titular d'avui de 'La Razon': 'L'Exèrcit continua sense trepitjar els carrers de Catalunya, País Basc i Navarra,' complementat amb els subtítols 'Urkullu i Torra el rebutgen malgrat les altes xifres de contagis' i 'En la resta de comunitats sí que s'han desplegat'.

Per al diari de Francisco Marhuenda, sembla que la sola presència dels militars hagi d'eliminar l'emergència, pel que defineix l'absència de militars als carrers catalans i bascos com "com a mínim xocant, ja que la basca i la catalana són les autonomies més afectades pel coronavirus després de Madrid".

En realitat, l'article defensa la presència militar a Catalunya sota el mantra que el virus no reconeix territoris, afegit amb la suposició que l'exèrcit "no coneix fronteres ni ideologies", segons ha afirmat la ministra de Defensa, Margarita Robles. Per defensar un estat d'opinió favorable a una intervenció militar en Catalunya, 'la Razón' cita fonts militars que opinen que els polítics del govern espanyol "sembla que no tenen valor per entrar".

L'article es completa amb una relació d'afectats i morts a Catalunya i el País Basc donant a entendre que la presència de l'exèrcit pot ser beneficiosa per contenir el virus, una cosa que, de moment, no ha estat demostrada. La intervenció militar en Catalunya, el nou vell somni humit de 'La Razón'.