El periodista Ernesto Ekaizer ha reconegut que el govern espanyol "ha estat una mica a la lluna" amb el coronavirus, i ha provocat un creixement important de la infecció.

"El govern espanyol estava una mica a la lluna. [...] L’estat d’alarma que ha anunciat Pedro Sánchez ve perquè hi ha un creixement notable de la propagació. Hi ha qui pot dir que això no és Wuhan o Singapur, però és que tenim Wuhan a Europa –i aquesta és Itàlia–, amb un nivell de propagació violent", ha indicat a RAC1. Segons el periodista, la mesura de Pedro Sánchez arriba tard.

"És evident que aquest i altres governs haurien pogut prendre mesures més dràstiques com es va fer a Singapur, Hong Kong, Taiwan o Wuhan, però els països europeus no les han adoptades. Tots saben el que cal fer, però cap d’ells ho fa", ha afegit.

Segons Ekaizer, l'OMS va decretar la pandèmia per denunciar aquesta actitud dels països europeus. "Per què se li ha posat el nom de pandèmia en el moment que la situació a Wuhan i una part important d’Àsia estava ja controlada? Perquè l’OMS ha vist que Europa estava mirant cap a una altra banda", ha resumit.