El portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, també se suma als retrets del govern espanyol per una campanya que consideren que va contra la seva gestió i el país davant la crisi del coronavirus. En una entrevista a TVE, Echenique afirma que "no ajuden certs titulars com 'desgavell a la espanyola', això no és el que diu la Policia Nacional ni les dades". Malgrat que no li ha quedat més remei que admetre la realitat de les imatges d'ahir on, en algunes ciutats com Barcelona, es van saltar les mesures del desconfinament pares i mares: "Són reals però minoritàries".

Pel que fa a la coordinació d'aquesta desescalada, Echenique avisa que no s'ampliarà el desconfinament si no s'asseguren més llits d'UCI i tests. En la línia dels experts de Sanitat, també aposta perquè els centres d'atenció primària (CAP) tinguin la capacitat de "separar casos sospitosos dels que no són" i fer-ne el seguiment adequat. Per tot plegat demana col·laboració i coordinació entre administracions: "No és moment de competir amb les comunitats autònomes o els ajuntaments". I recalca seguir les recomanacions que únicament dictin els científics.

Sobre la crisi a les residències, Echenique la lliga directament amb el que considera que són les "mans de voltors o fons d'inversió estrangers que només volen treure el màxim benefici d'un tema tan sensible com és la cura dels nostres avis i àvies". I culpa directament la gestió dels governs anteriors i les decisions preses. Per això demana una "revolució" en el futur sistema de dependència que haurà de tenir l'estat espanyol i reclama que es respecti la dignitat de les persones grans i els treballadors del sector.

En la línia dels seus companys de partit, Echenique lloa la presència dels cossos de seguretat a les rodes de premsa: "A mi personalment no em molesta que la guàrdia civil, la policia o les forces armades ens expliquin la feina que duen a terme, la UME sempre ha demostrat que posa l'espatlla". Malgrat que ha recordat que qui pren la decisió final de la posada en escena és la secretaria d'estat de comunicació.