El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha considerat aquest dilluns una "amenaça" que el líder del PP, Pablo Casado, hagi dit que el seu partit no pot donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma ja que, al seu judici, la seva absència pot portar un rebrot i el col·lapse sanitari.

"Quan Pablo Casado amenaça de no donar suport a l'estat d'alarma, està amenaçant de provocar un rebrot, el col·lapse del sistema sanitari i milers de morts", ha escrit a Twitter Pablo Echenique després de conèixer el posicionament del líder del PP sobre la pròrroga de l'estat d'alarma, que es debatrà aquest dimecres.

El portaveu d'Unidas Podemos ha opinat que l'estat d'alarma és "indispensable per al confinament i és el confinament el que ha permès doblegar l'epidèmia".

En una entrevista a Onda Cero, Casado ha explicat que decidirà el seu sentit de vot quan parli amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si el truca per plantejar-li aquesta pròrroga, o en funció del text que aprovi demà el Consell de Ministres, però amb la informació "en el dia d'avui" el PP creu que "no pot donar-li" suport.