El diari The New York Times ha carregat durament contra la política del govern espanyol respecte el coronavirus, i ha subratllat que Espanya és ara "el darrer epicentre del virus". El rotatiu americà parla obertament d'inoperància.

"El govern espanyol va declarar l'estat d'emergència divendres, dies després que va permetre reunions massives a la capital espanyola, i els casos van saltar a 4.200", indica. "Només el cap de setmana passat, unes 120.000 persones es van manifestar al centre de Madrid per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Uns 60.000 afeccionats al futbol van omplir un dels estadis més grans de Madrid. I 9.000 seguidors de Vox, la tercera formació més gran d'Espanya, es van reunir en una antiga plaça de toros", manifesta.

El rotatiu nord-americà denuncia una deixadesa clamorosa de l'executiu espanyol. "Ara Espanya té el segon nombre més gran d'infeccions de coronavirus dels països europeus, després d'Itàlia -i supera els països més grans com serien França i Alemanya- i s'enfronta a la propagació més ràpida de contagi al continent europeu", apunta.

The New York Times

"Espanya s'ha convertit en el darrer epicentre del coronavirus, per una resposta dubitativa", titula el diari americà

The New York Times ha deixat clar que el problema important és Madrid, i parla de "fracàs" de les mesures preventives. "Tot i que hi ha hagut brots importants a ciutats basques i catalanes, la regió de Madrid s'ha convertit en l'epicentre de la crisi a Espanya. Dimecres, Madrid representava prop de la meitat dels casos i gairebé dos terços de les morts", ha indicat.

El diari recull l'anunci del president Quim Torra de tancar Catalunya, per la qual ha demanat la col·laboració del govern espanyol, com una de les mesures que s'intenten. "Catalunya, la comunitat del nord-est d'Espanya, ha indicat aquest divendres que començarà a "restringir les entrades i sortides" al país tot i que no ha ofert detalls.