L'economista Xavier Sala-i-Martín ha enviat un dur missatge al president espanyol, Pedro Sánchez, i al vicepresident, Pablo Iglesias, i els ha demanat que si censuren webs que consideren que donen informació falsa sobre el coronavirus, també ho facin amb la del ministeri de Sanitat.

"Pablo Iglesias i Pedro Sánchez: sé que estan perseguint les webs que difonen dades falses sobre el coronavirus. M'agradaria denunciar la del ministeri de Sanitat, que està difonent nombres falsos de forma flagrant sobre la xifra de morts. Espero que tanquin la seva web aviat", ha indicat.

Sala-i-Martín ha fet referència al fet que el govern espanyol es nega a comptar com a morts per coronavirus els que traspassen a les residències o a casa seva, i només inclou els difunts en hospitals, amb la qual cosa la xifra resulta menor que la real.

 La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, s'ha negat a adoptar aquest criteri que utilitza des d'ahir el Govern català, i ha reclamat “no especular” amb les seves xifres. 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món