La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut aquest diumenge 84 persones i han interposat 9.430 denúncies per infringir el confinament pel coronavirus. En concret, el CNP ha detingut 63 persones en les últimes 24 hores que, sumades a les 760 que s’han arrestat des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, ja sumen 823.

A Màlaga, la Policia Nacional va arrestar una dona de 45 anys per escopir i intentar vomitar sobre els agents i a Ceuta, un home de 56 anys per reiterats incompliments de les mesures. El detingut ha ingressat a presó. L’home es va escapar de l’hospital després que se li diagnostiqués una pneumònia i desobeís reiteradament l’ordre de confinament a casa seva.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil n’ha detingut 21 per delictes de resistència i desobediència i ha tramitat 4.620 denúncies.

Els cossos policials també han intensificat les accions per protegir els col•lectius de gent gran, els més vulnerables a l’epidèmia. En aquest sentit, han llençat diverses recomanacions com ara no obrir la porta a desconeguts, després de rebre diverses trucades alertant de presumptes delinqüents que intentaven entrar a cases fent-se passar per tècnics de serveis.

La Guàrdia Civil també ha comunicat l’ingrés a presó sense fiança d’una dona de la Corunya detinguda després de vulnerar reiteradament el confinament. També van arrestar el dia 28 un home que va incomplir l’ordre l’allunyament i va intentar agredir una víctima de violència de gènere a la via pública.

En els controls de trànsit del cap de setmana per possibles trasllats a segones residències, se n’han fet 7.096 controls i s’han interposat 3.695 denúncies.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món