Una parella que venia d'Egipte ha demostrat que a l'aeroport de Barajas, a Madrid, no fan cap filtre sanitari als viatgers qui hi arriben, per determinar si porten el coronavirus, segons informa el diari Abc. Això sí, els militars desinfecten el recinte periòdicament, tal com ha ordenat el ministeri de Defensa.

"No hi havia ningú vigilant qui aterrava ni d'on procedíem, ningú ens ha parat ... vam sortir els primers de l'avió, en el control de passaport hi ha una barrera per no acostar-se massa al taulell, i el policia, que tenia la mascareta baixada, m'ha indicat que passés sense fer-me preguntes. Nosaltres dos ens vam dir: "estem sans", però un no sap si està covant ..., en realitat ens pensàvem que hi hauria algun control, que ens diria "vagin-se a casa! Però no", indica Isabel.

El problema és que, segons el decret del govern espanyol, en els vols internacionals curiosament no es fa cap restricció d'entrada o sortida, amb l'única excepció d'Itàlia, i això s'aplica a la brava tot i que pot ser un canal d'entrada del virus.

La parella recorda que a Egipte els feien controls a tot arreu, mesurant-los la temperatura amb pistola.