El setmanari Der Spiegel, el més important d'Alemanya, ha descrit avui la gestió que el govern de Pedro Sánchez ha fet sobre la sortida al carrer dels nens i nenes, assenyalant que fa "ziga-zagues" ("Zickzackkurs", en alemany), i ha atribuit a això que el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, hagi demanat avui públicament excuses.

"El govern espanyol ha provocat irritació amb les seves ziga-zagues sobre les normes respecte a la sortida dels nens. El vicepresident Iglesias ha demanat excuses públicament, i s'ha adreçat personalment als nens", ha indicat.

Der Spiegel

"El vicepresident també s'ha disculpat per la confusió que s'ha creat amb les mesures sobre el coronavirus. El govern de Pedro Sánchez va dir primer que a partir de diumenge els nens podrien sortir però només per acompanyar els pares al supermercat o a la farmàcia. No obstant, es va fer enrere després que es van produir crítiques massives", explica. Afegeix que al final se'ls permetrà sortir a passejar.

No recorda, però, que la pressió inicial per la sortida dels menors va venir de Catalunya, amb el pla per horaris que va aprovar el Govern català.