El Sindicat d'Infermeria Satse ha denunciat Espanya davant de la UE per "vulnerar" els drets a la salut i a la seguretat a la feina, entre altres de fonamentals, dels professionals sanitaris per no dotar-los d'equips de protecció necessaris davant del coronavirus.

En un comunicat, el sindicat concreta que ha traslladat la denúncia a l'Agència dels Drets Fonamentals de la UE en considerar que "s'ha atemptat de forma molt greu" contra aquests drets dels professionals però també dels pacients, familiars i companys de feina per "exposar-los de manera continuada" al coronavirus sense protecció.

Segons el parer de Satse, el govern de Pedro Sánchez no ha actuat amb la diligència necessària davant de "la gravíssima situació sanitària" i tampoc no ha dut a terme les accions adequades "amb pressa i previsió" per protegir els professionals amb els equips necessaris.

Concreta en la seva denúncia que Espanya ha dictat normes sobre com han de ser els equips de protecció davant del coronavirus, quins requisits han de contenir o com han de ser però no ha estat fins al març quan ha realitzat les gestions per proveir el material necessari malgrat que des de gener sabia que era necessari.

No es va comprar material sanitari has el 24 de març

Així mateix, subratlla que no va ser fins al 14 de març quan es va decretar l'estat d'alarma i fins al 24 no es va formalitzar un contracte de compra de material sanitari. "Existeix una responsabilitat de l'Estat per violació del Dret de la UE i del mateix marc normatiu de l'Estat espanyol i existeix una responsabilitat patrimonial de l'Estat", assegura Satse.