“La posició més responsable és el no”. D’aquesta manera, la CUP deixa clara la seva posició: tornaran a votar en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma demà al Congrés. Una pròrroga que pretén ser l’última, d’un mes de durada, però que els anticapitalistes consideren que ja no és necessària. “Hi ha lleis sanitàries vigents que ens permetrien mantenir el confinament necessari per frenar la pandèmia”, ha defensat la diputada Mireia Vehí. Aquesta posició contrasta amb la d'ERC i JxCat, que estan en negociacions amb el govern espanyol.

En un vídeo difós pel partit, Mireia Vehí assegura que “no té molt sentit continuar amb la lògica de l’estat d’alarma”. En aquest sentit, la parlamentària cupaire denuncia que “l’estat d’alarma està sent una mesura que justifica la recentralització de les competències i manté la lògica autoritària d’una crisi sanitària”. I afegeix: “No necessitem autoritarisme, necessitem metges i salut pública”.

“L’estat d’alarma hauria de servir per repartir la riquesa i fer polítiques per a la majoria en un moment duríssim per a les classes populars”, defensa la diputada de la CUP. “El govern espanyol està fent una política que és molt dura amb els de baix i molt tova amb els de dalt”, critica.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram