La CUP canviarà el seu vot en la segona pròrroga de l’estat d’alarma pel coronavirus. Si en la primera van abstenir-se, aquest dijous hi votaran en contra per la insuficiència d’algunes mesures i l’”equivocació” d’altres mesures. Per començar, ha denunciat la fi del permís obligatori retribuït. “S’acaba el confinament total amb més de 15.000 morts damunt la taula”, ha alertat la diputada Mireia Vehí. “Si no és al dictat de l’Ibex, no ho entenem”, ha etzibat.

En la seva breu intervenció davant del Congrés dels Diputats, Mireia Vehí també ha carregat contra la “retòrica” dels pactes de la Moncloa. Dirigint-se a Pablo Echenique, ha recordat que aquells acords del 77 “van ser baixada de salaris, pau sense justícia ni memòria, consensos sense drets laborals i la porta oberta al neoliberalisme”. En aquest sentit, ha afegit: “Del PSOE no ens sorprèn, però d’Unidas Podemos ens entristeix”. I ha etzibat a Sánchez: “Sou pur règim del 78 i esteu aprofitant la pitjor crisi per refermar l’autoritarisme”.

La diputada anticapitalista ha rebatut el discurs de Sánchez, que assegurava que no és moment de confrontació. “Ara és el moment de la confrontació política perquè ens hi van moltes vides”, ha respost Vehí.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món