La CUP ha demanat a la Mesa del Parlament i a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, una rebaixa en el sou dels diputats i diputades de les dues cambres i que aquesta quantitat es pugui destinar a la sanitat pública.

Concretament, la CUP proposa  que es reassignin els suplements per dietes, desplaçaments i altres sobresous, amb una lògica finalista, per reforçar la sanitat pública en aquest context d’emergència.

En dues cartes, la formació anticapitalista explica que estan vivint la crisi del coronavirus amb "preocupació per la situació econòmica de les classes populars del nostre país i del conjunt de l’Estat espanyol".

La CUP fa referència a totes aquelles persones amb contractes no indefinits, que han perdut el lloc de feina; "treballadors i treballadores als quals se’ls haurà suspès temporalment el contracte, fins i tot en casos de grans empreses amb beneficis; aturats i aturades que necessiten trobar feina; autònoms que veuen esvair-se encàrrecs i projectes, però que hauran de continuar pagant la quota; cooperatives, petits comerços i petites empreses amb l’aigua al coll". 

Per aquests motius sol·liciten aquesta rebaixa del sou per tal que "les quantitats no percebudes es puguin destinar a la sanitat pública".