La Policia Nacional ha avalat el document d'autoresponsabilitat que es recomana portar a partir de dilluns per sortir de casa, i que ahir va presentar la conselleria d'Interior. 

En la compareixença d'aquest dissabte del govern espanyol, el comissari Principal José Ángel González, ha dit que veu amb bons ulls tot allò que pugui ajudar les autoritats a saber on van els ciutadans en els controls de trànsit per carretera "no és una mala mesura". 

D'aquesta manera, el Ministeri d'Interior veu com una "ajuda" l'anomenat 'certificat d'autoresponsabilitat' que la conselleria d'Interior va anunciar divendres i que ha de servir perquè els Mossos d'Esquadra facilitin el pas de vehicles en els controls de trànsit per carretera. El document ja es pot descarregar i serà efectiu a partir de dilluns. En la declaració, que és recomanable però no obligatòria, els ciutadans poden explicar el motiu del trajecte. La mesura està inspirada en el model francès

L'objectiu del certificat de la conselleria és que la ciutadania pugui explicar el motiu del seu desplaçament, i que els agents puguin comprovar si s'ajusta o no a realitat i als casos legals permesos davant l'actual situació de crisi sanitària pel coronavirus. Si no, els ciutadans seran sancionats a partir dels paràmetres que marca Interior, i que van dels 100 als 600.000 euros en aplicació de la 'llei mordassa'.