L’endemà del trencament del bloc de la investidura de Pedro Sánchez, després d’una gestió centralista i desastrosa del coronavirus, Pere Aragonès i Arnaldo Otegi han conversat de forma llarga i distesa. Els dirigents d’ERC i EH Bildu han mantingut una conversa pública, a través d'Instagram Live, on han abordat tota mena de qüestions, des del ple d’aquest dimecres al Congrés fins al futur després de la pandèmia, el sistema capitalista i el debat tecnològic. Els republicans van votar en contra i els abertzales van abstenir-se, tot i ser molt crítics.

Captura de pantalla 2020 05 07 a las 18.31.10

El mateix vicepresident del Govern ha posat el tema damunt la taula. “No hi ha cap excusa per allargar sine die aquesta situació d’excepció”, ha assegurat Aragonès, que ha avisat sobre el futur que ve: “O hi ha organització i estratègia política, o s’acceleraran les indecències contra les que estàvem lluitant”. Pel que fa a la relació amb el govern espanyol de coalició, ha assenyalat que “al final hem d’assumir contradiccions”.

Arnaldo Otegi ha vist una “oportunitat” en els temps que venen, si se saben “aprofitar”. El líder de Bildu ha evidenciat que “ahir es va trencar el bloc que va fer possible aquest govern” i caldrà veure les repercussions. “Volem un estat que protegeixi la gent, i aquest no ho fa”, ha lamentat Otegi, que ha recordat com “a la mínima apliquen un 155 camuflat darrere d’un estat d’alarma”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món