"Abans d'aquesta setmana, confio informar-vos del nou pla i explicar-vos els detalls del programa. Una predicció raonable és que l'aplicarem a partir del 4 de maig". Amb aquesta conclusió final, el primer ministre italià Giuseppe Conte, ha informat a través del seu compte de facebook de la perspectiva de desconfinament prevista. En un extens article, Conte es compromet a publicar les condicions diumenge que ve "tenint en compte les diferències entre els territoris però no hi haurà divisions". 

El desconfinament serà escalat i res "es reobrirà immediatament perquè seria irresponsable".  Així doncs, es tindran en compte les diferències entre regions i l'impacte en aquests del coronavirus. El primer ministre italià és conscient que "molts ciutadans estan cansats pels esforços realitzats", de les necessitats de les empreses i les activitats comercials però remarca que aquest govern "ha posat en primer lloc la protecció de la salut dels ciutadans". Malgrat l'obertura prevista, avisa que res es deixarà a la "improvisació" i no es deixarà la línia de màxima precaució ni tan sols "quan es comenci a reiniciar".

L'objectiu d'aquest desconfinament és evitar el col·lapse dels hospitals, que es tingui en compte la capacitat de la seva recepció de pacients perquè Conte no nega que el contagi seguirà existint però serà "tolerable" pel sistema sanitari. Itàlia suma més de 24.000 morts i 181.000 casos confirmats.