El Consell per la República ha anunciat aquest divendres que ha aconseguit recaptar 60.000 euros per a la fabricació de material sanitari en la lluita contra el coronavirus.

Arran de la falta de material de protecció, el Consell per la República ha impulsat el pla d’Acció Social Republicana, que consisteix en la fabricació de mascaretes "comptant amb l’assessorament d’experts del món sanitari i seguint les seves instruccions", segons ha assegurat l'entitat. 

En el marc d'aquest pla, el Consell per la República ha informat de l'adquisició de 1.000 bates "confeccionades amb teixit tècnic".

En un comunicat, el Consell per la República també ha informat que "el Consell Local de Sabadell ha liderat la primera fabricació de 20.000 mascaretes". "Les mascaretes han estat repartides pels centres sanitaris a través dels Consells Locals de tot el territori, que prèviament han fet un inventari de les necessitats dels centres als seus pobles i ciutats", ha afegit.

Les mascaretes són fabricades per "centenars de voluntaris que reparteixen els materials, tallen patrons, cusen les peces i distribueixen el producte sanitari o d’ús domèstic seguint les necessitats que s’han inventariat".