La comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats ha començat a treballar. I ho ha fet amb vetos. Amb els vots del PSOE, el PP, Vox i Ciutadans, s'ha impedit la compareixença del president i eurodiputat Carles Puigdemont, que havia sol·licitat el grup de JxCat. La seva formació havia sol·licitat la seva compareixença en el marc del grup de treball específic sobre la Unió Europea. Cada grup parlamentari podia proposar almenys un compareixent, però en arribar aquesta proposta també ha arribat el veto.

La proposta ha obtingut el suport d'Unidas Podemos, ERC, EH Bildu, Compromís i el PNB. Puigdemont és l'únic compareixent que s'ha vetat a la votació d'aquest dimarts, segons ha denunciat la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs. "Ens demanen un substitut, el nostre substitut és Carles Puigdemont", ha dit Borràs.

En el marc del grup de treball sobre la Unió Europea, JxCat havia demanat quatre compareixences: la de Puigdemont; la de Francina Esteve, professora de Dret Internacional Públic i de Dret de la UE; la d’un representant de l’Associació per a l’estudi del Dret Migratori i l’Asil, i la de Ramon Tremosa, exeurodiputat entre 2009 i 2019 i professor de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram