El pols que manté el president, Quim Torra, amb l'Estat en la reclamació d'un confinament total a la Conca d'Òdena i a tot Catalunya ha acabat derivant en un enfrontament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

En una entrevista aquesta matí a RNE-Ràdio 4, Colau ha acusat Torra de plantejar el confinament en termes “abstractes i de confrontació”. “No és el moment de picabaralles”, ha retret l’alcaldessa, que ha assegurat que no se sentia representada davant de declaracions que generalitzen i es tradueixen en “Madrid ho fa tot malament i Catalunya ho fa tot bé”. Davant d'això, Colau ha carregat contra el Govern i l'ha acusat de no gestionar amb “màxim esforç” temes com les residències de gent gran, en les quals té competències.

La resposta de Torra a Colau ha arribat a través d'una piulada en què ha insistit que la reclamació del Govern a Madrid és el confinament del territori excepte serveis essencials, protecció dels treballadors amb una renda de ciutadania, suport a les pimes, autònoms i empreses garantint crèdits i liquiditat, i suspensió de pagaments d'impostos, lloguers i subministrament, a més de les reclamacions del sistema de salut.

Amb tot, el president ha assegurat que no té intenció d'entrar "en cap polèmica".