Ciutadans reclama al govern espanyol que “prengui el control” a Catalunya davant de l’increment de brots de coronavirus i acusa la Generalitat de “deixadesa” i d’actuar “a cop d’improvisació”. Durant la roda de premsa posterior al comitè executiu, la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, ha afirmat que el Govern està “desbordat” i que s’ha demostrat que és “incapaç” de controlar la traçabilitat del virus. En aquest sentit, ha dit que Torra està més pendent de continuar “avivant” el conflicte amb Espanya i “d’atacar” el cap de l’estat que “d’afrontar la crisi”.

La portaveu estatal de la formació, Melisa Rodríguez, ha assegurat que l’executiu de Sánchez té les eines legals per “obligar” les comunitats autònomes a prendre les mesures necessàries i que “no estem parlant de competències sinó de la salut”. En aquest sentit, ha recordat que el decret de nova normalitat contempla aquest extrem.

“No ens val el que està fent la Generalitat, que està més pendent dels polítics i que, a més, deixa la pilota als ajuntaments”, ha afegit Rodríguez. Roldán, a més, ha qualificat de “vergonya i burla” que TV3 hagi entrevistat els líders independentistes “condemnats per greus delictes”. “Han estat entrevistats com herois”, ha afirmat.

També ha criticat les accions dels “radicals” contra la visita dels reis a Catalunya i ha afirmat que “el cap de l’estat és benvingut” i que, de nou, els “separatistes han intentat sembrar el caos”.

Sobre les informacions del rei: “No ens agraden”

En relació a les informacions sobre el rei emèrit, Rodríguez ha admès que no els “agraden” però que són fruit d’una investigació judicial i que a Cs no són juristes. En aquest sentit, ha fet una crida a no aprofitar-les per “dilapidar la imatge de l’actual rei”. La portaveu estatal del partit també ha demanat al govern espanyol que rectifiqui i inclogui l’escola concertada al dictamen de la comissió de Reconstrucció que s’ha d’aprovar al ple i ha afirmat que encara hi ha marge de negociació. Si no s’aconsegueix, ha dit, Cs emetrà un “vot particular”.