Segurament és una de les preguntes més polèmiques del baròmetre del CIS fet públic aquest dimecres. “Creu vostè que en aquests moments caldria prohibir la difusió de rumors i informacions enganyoses i poc fonamentades per les xarxes i els mitjans de comunicació social, remetent tota la informació sobre la pandèmia a fonts oficials, o creu que cal mantenir llibertat total per la difusió de notícies i informacions? ", pregunta l'enquestador. La majoria dels espanyols aposta per restringir la llibertat d'informació.

Concretament, dos terços clavats dels enquestats (66,7%) “creu que caldria restringir i controlar les informacions, establint només una font oficial d’informació”. Per contra, el 30,8% de les persones sondejades “creu que no hauria de restringir-se ni prohibir-se cap tipus d’informació”. Altra cosa és el redactat de la qüestió.

Un govern de tècnics

Per altra banda, el CIS també ha posat sobre la taula un altre debat: el dels polítics contra els tècnics. “En casos de pandèmia”, fins al 88,5% dels enquestats creu que “cal atenir-se a allò que diguin i proposin els experts”. Per contra, només el 9,2% considera que “els governs han de ser capaços de prendre decisions pel seu compte”.