El líder del PP, Pablo Casado, tanca files al voltant de la gestió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i reitera que els govern estatals tenen "competència exclusiva en la gestió de pandèmies". En una entrevista a Telecinco, Casado ha dit que el que no pot ser és que el mes de juliol Sánchez digués que s'havia derrotat la pandèmia i que "quan arriba la segona onada digui que és cosa de les comunitats". En aquest sentit, ha recordat que Madrid com a capital té diverses característiques que la fan susceptible a l'increment de casos i que fa mesos que Ayuso demana a l'executiu una "posició conjunta".

Casado ha reiterat també que no li tremolarà la mà amb els casos de corrupció i que el PP té la mà estesa des de fa sis mesos per arribar a acords però que no negociaran amb Podemos el nomenament de jutges.

"Sánchez ha de donar resposta a tot el que li hem demanat", ha dit durant l'entrevista. Casado ha recordat que la llei permet un comandament únic en sanitat però que en relació a la mobilitat només "ofereix" a les comunitats l'estat d'alarma que "és la ruïna" o confinar barris. "Altres comunitats han tingut greus problemes però Madrid és el focus mediàtic", ha remarcat.

La Comunitat de Madrid, ha afegit, té "tres vegades més concentració demogràfica que la mitjana nacional, més trànsit de persones i infraestructures que són nusos i aquesta és la caus perquè la segona onada sigui més forta".

En relació a la negociació dels pressupostos, Casado ha dit que li ha ofert la seva col·laboració en tres ocasions però diu que Sánchez "ja ha triat els seus socis i està més còmode amb Bildu i ERC que amb el PP. També ha acusat Iglesias d'utilitzar la monarquia com a cortina de fum per tapar la seva gestió.

Kitchen

Sobre el cas Kitchen, el líder del PP ha reiterat que "qui la faci la pagarà". "Nosaltres fa dos anys ja vam prendre una decisió i ja no vam posar a les llistes a les persones de les que s'estava parlant. Tenim un compromís amb la regeneració", ha dit.

En relació a Jorge Fernández Díaz, ha dit que "als dos minuts de conèixer la seva imputació es va presentar un expedient informatiu al comitè de garanties". "Si la seva imputació va a judici oral tindrà suspensió de militància", ha afegit. Malgrat això, ha dit que Sánchez no li pot donar "cap lliçó" perquè "ell té implicats en el seu equip", en el cas dels ERO.

Casado ha reiterat també que no donaran suport a la moció de censura de Vox i ha dit que "necessitarien el suport" de Bildu, la CUP i JxCat. "S'ha de tenir clar que les mocions no són per treure un govern sinó per formar un govern. Només serveix per aglutinar Sánchez", ha insistit.