Un dels sectors que més interrogants genera és el de la restauració. Els bars i restaurants tenen un aforament inferior a les 1.000 persones i es podria aplicar la mesura de contenció que el govern de la Generalitat ha anunciat: "En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s'ocupa un terç de l'aforament màxim autoritzat amb l'objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants".

Però aquesta mesura afecta també pels àpats? El comunicat no ho especifica i des de la Direcció General del Comerç i el Departament de Salut tampoc donen una resposta més àmplia.

Davant d'aquesta situació, la norma es podria aplicar però les indicacions continuen sent ambigües. En paral·lel, l'alarma s'estén a marxes forçades. Des del Gremi de Restauració de Barcelona, el responsable de comunicació, Vicent Lorca, defineix "d'allau" el nombre de cancel·lacions que estan rebent tots els seus agremiats. I indica que sobretot s'han registrat en els casos dels "tour operadors que tenien previst àpats ja tancats per grups des d'ara fins al setembre".

Lorca reconeix que són "els següents a rebre aquesta paràlisi econòmica". Encara és massa aviat per donar xifres sobre la magnitud però aquest cap de setmana confien en poder començar a tenir alguns indicadors que reflecteixin la situació.