La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat en roda de premsa, que si demà el president espanyol, Pedro Sánchez, proposa un confinament total, a la conferència de presidents prevista per demà, el president Quim Torra hi donarà ple suport.

"Si hi ha una proposta de confinament total per part del govern espanyol, el Govern recolzarà aquesta mesura que el president Torra ja va plantejar des de la primera setmana. No es tracta de territoris, es tracta de prendre les mesures per garantir al màxim la salut pels ciutadans”, ha indicat Budó.

Budó ha anunciat que aquesta tarda està previst que arribi a Barcelona un avió procedent de la Xina amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates, fruit de la col·laboració amb la comunitat xinesa a Catalunya. "Ens ha facilitat els contactes i la informació", ha explicat la consellera. Aquesta compra és al marge de les que ha fet el ministeri de Sanitat.

Budó ha explicat també que s'avançaran 61 milions d'euros a l'abril per al món local: 18 milions per als consells comarcals i 43 per als ajuntaments, per combatre el coronavirus.