"Confinament, confinament de tots els catalans i catalanes a casa seva. L'objectiu és que no es propagui. Fem-ho per coherència, per rigor, i si no ho fem, els mossos i les policies locals vetllaran perquè es faci, i si no, seran sancionats com cal". El conseller d'Interior ho ha dit durant la compareixença diària del Govern arran de la Covid-19.

 

Miquel Buch ha anunciat controls a les carreteres aquest cap de setmana per evitar que la ciutadania marxi a segones residències i també ha explicat el nou protocol d’atenció a persones davant emergències greus i col·lectives de Catalunya. Un protocol en el qual fa mesos que treballa Protecció Civil, que s'està aplicant des de l'inici de la crisi del coronavirus i al que avui s'ha donat llum verda perquè el Govern l'aprovi definitivament.

Sobre la presència de l'exèrcit per venir a desinfectar el port i l'aeroport, Buch ha dit que "no consta cap informació oficial. "Esperem que ens ho comuniquin i que optin per una mesura que no sigui la dels mitjans de comunicació". I de nou ha retret al govern espanyol que no hagi tancat totalment Catalunya i totes les seves vies d'accés. 

 

Més d11.000 identificacions

Els Mossos han fet 4.549 identificacions de vehicles i 6.839 de persones. S'han aixecat 1.345 actes de denúncia de persones i 16 detencions per resistència o desobediència als agents de l’autoritat.

 

Buch recorda que les sancions van dels 600 als 30.000 euros. 

El conseller d'Interior també ha insistit que encara ara hi ha molta gent que truca al 112 per a consultes de coronavirus i demana que es deixi aquest telèfon per a emergències. 5 de cada 10 trucades utilitzen el 112 pel coronavirus.