L'advocat Gonzalo Boye ha sortit al pas de les pressions que el Tribunal Suprem està exercint per evitar que els presos polítics passin el confinament arran de la crisi del coronavirus a casa.

En una nota als mitjans, el tribunal espanyol va assegurar: "En el cas que la junta de tractament de les presons on es troben els presos de la causa del procés n'acordi l'excarceració per complir el confinament en els seus respectius domicilis, el Tribunal Suprem es dirigirà a cadascuna d'aquestes juntes de règim general i al director o directora dels centres respectius perquè al més aviat possible expliquin el fonament jurídic que justifica aquesta decisió".

En aquest sentit, Boye ha contestat al Suprem en un tuit publicat aquest dimarts. "El fonament jurídic que busca el Suprem és als articles 2, 3 i 5 del Conveni Europeu de Drets Humans i els articles 1, 2, 3, 4, 6, 20, 21 i 35 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió", ha escrit.

"Com a poc...", ha afegit Boye.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat