La diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, avisa just abans de reunir-se amb Pedro Sánchez que precisament en aquests moments no es pot deixar enrere l'aspiració independentista: "És un error pensar que ara no toca parlar del procés". En declaracions al programa Aquí Cuní de Ser Catalunya, Borràs afirma que amb el coronavirus ha quedat en evidència que "cal disposar d'eines pròpies, ja que les competències catalanes han quedat laminades i més sota mínims que mai".

Per tot plegat, des de Junts per Catalunya defensen que el procés "és una reivindicació dels drets que sempre ha de ser fonamental". En aquesta línia, també demana que l'Estat espanyol no aposti per la via d'incrementar els impostos i dona altres alternatives: "Que es facin servir els recursos que es van mobilitzar per la banca, no estem per pagar més".

El president espanyol, Pedro Sánchez, vol reeditar els Pactes de la Moncloa per buscar l'acord comú en les mesures que cal afrontar davant la crisi econòmica i social derivada del coronavirus. Borràs reitera, hores abans de parlar amb Sánchez de forma telemàtica, que "no sap el que proposarà" per tirar endavant, però avisa: "Evocar els Pactes de la Moncloa és una manera d'afrontar un renaixement que no té res de similar al context que vivim ara". I conclou: "No estem per la reconstrucció nacional espanyola, sinó per la construcció nacional catalana".