Novament les diferències de l'independentisme a la llum pública. Davant de la intervenció de Gabriel Rufián reivindicant que “no són els criats de ningú”, no s’ha fet esperar la resposta de JxCat. Des del mateix faristol del Congrés, la portaveu Laura Borràs ha qualificat d’”innecessari i ofensiu” el discurs del dirigent republicà. Li ha reclamat unitat, “deixar d’atacar-nos a nosaltres mateixos”. També ha tornat a argumentar el seu no a la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma, que permetrà recuperar unes competències a les comunitats “que mai ens haurien d’haver arrabassat”.

En resposta a Rufián, la cap de files de JxCat a Madrid ha defensat que les forces independentistes “han d’anar juntes, encara que puguem discrepar, encara que hi hagi coses que ens puguin molestar, com el discurs d’avui de Rufián”. En aquest sentit, ha dit que era “innecessari, ofensiu i que mira més al passat que al present”. I ha afegit: “Hem de ser conscients que no podem prescindir de ningú”.

 

Pel que fa a la pròrroga de l’estat d’alarma, Laura Borràs ha constatat que no ha canviat pràcticament res i que no han acceptat les seves propostes. “És vostè qui s’ha mogut, qui amb una mà ha pactat que les comunitats gestionin la fase 3 i amb l’altra que totes les mesures seran idèntiques”, ha rebatut la portaveu nacionalista. I ha carregat contra el nou pacte amb Ciutadans: “El tercer cop ja no és un accident ni una casualitat; és la nova normalitat”. Segons ha dit, això “envia un avís a navegants als qui es neguen a admetre el naufragi de l’Espanya plural”.

"No li donarem l'abstenció a canvi de la promesa de tornar competències", ha deixat clar. Borràs ha denunciat que l’estat d’alarma ha estat un “demolidor atropellament de l’autogovern”, i que ara Sánchez “promet” retornar unes competències que mai no hauria d’haver recentralitzat. “El mateix cafè per a tothom de sempre. D’aquesta en sortirem més desenganyats de la seva gestió”, ha sentenciat.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram