El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, l'empresari José Luis Bonet, s'ha mostrat favorable que Podemos marxi del govern d'Espanya en aquest moment de crisi pel coronavirus, assegurant que "és el moment que aquells que volen destruir el sistema siguin apartats". També considera que en l'actual context, "l'independentisme no té sentit".

Així ho assegura l'empresari, professor d'Economia i Hisenda Pública i president d'honor de Freixenet, en una entrevista al diari El Mundo, on afirma que en aquests moments, "la situació és gravíssima i no ha acabat ni de bon tros". En l'entrevista, Bonet defensa el paper de les empreses i ha assegurat que "al conjunt de la societat li ha anat molt bé amb l'economia social de mercat que tenim", per la qual cosa ha afegit que "si algú pensa que la solució és carregar-se el sistema, està molt equivocat".

En aquest sentit, Bonet defensa el paper d'alguns membres del govern com Nadia Calviño i Reyes Maroto "que estan defensant l'empresa i el sistema, i altres ministres que sembla que no", en al·lusió als pertanyents a Podemos, per la qual cosa ha considerat que ara "la confiança és absolutament necessària". "Qualsevol política incoherent destrueix la confiança. És un moment en què aquells que volen destruir el sistema han de ser apartats", ha afegit Bonet.

Així mateix, ha qualificat de "bestiesa" que es consideri que en el context de la crisi pel coronavirus la ministra de Treball acusi a les empreses d'anteposar l'interès propi i abusar dels acomiadaments.

"L'independentisme no té sentit"

A més, Bonet ha fet gala del seu unionisme afirmant que "ja en si mateix l'independentisme no té sentit, i menys ara" i ha assegurat que "en moments de tranquil·litat et pots permetre el que vulguis, però en temps com els que travessem no ens extraviem ni ens distraguem. Ara no es pot jugar amb la gent". Per a aquest empresari, "anar a la confrontació és no adonar-se del que és la situació".