El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha advertit que la recentralització de les competències de sanitat imposada pel govern espanyol en decretar l'estat d'alerta ha estat un "greu error". Segons Batet, aquesta mesura ha impedit aprofitar l'expertesa, professionalitat i experiència de Catalunya en aquesta matèria que gestiona des de 1981. "Quin sentit té?", s'ha preguntat Batet durant la seva intervenció en la reunió informativa amb el president de la Generalitat convocada al Parlament per videoconferència.

Batet ha començat la seva intervenció advertint que JxCat considera que la compareixença del president s'hauria d'haver fet en un ple, com a màxim òrgan de la Cambra. "No podem tenir la democràcia en quarantena, ni el Parlament pot quedar de braços creuats", ha advertit.

Ha alertat que el Parlament "no pot quedar confinat". "Cal que estigui actiu i operatiu per poder donar una resposta ràpida a la crisi econòmica, social i sanitària que tenim", ha insistit.

Durant la intervenció, el portaveu de JxCat ha subratllat la "rapidesa i determinació" del Govern de la Generalitat davant la crisi, i ha denunciat que el govern espanyol encara no ha donat resposta a la petició de confinament total de Catalunya. Per aquesta raó, tot i garantir la voluntat sincera del Govern de cooperar amb l'Estat, ha advertit que "cooperació no és submissió" i ha contrastat l'actitud del govern espanyol amb la d'altres executius europeus, com l'alemany, que ha valorat els beneficis de la descentralització dels lands per respondre a aquesta crisi.

Batet ha insistit en la necessitat de reforçar el personal sanitari, amb material i reforçament de les UCI; tenir cura de la prevenció, per a la qual el confinament és clau; i disposar de tests les properes setmanes.