El conseller d'Educació, Josep Bargalló, comença a donar algunes pistes del desenllaç del curs escolar després del confinament pel coronavirus. Sempre seguint les recomanacions i el que dictin els experts, confia "en poder tornar a les aules després de Sant Joan", tal com ha explicat a Aqui Cuní per Ser Catalunya.

Malgrat que ha advertit que aquest retorn no es farà a la vegada per tots els centres sinó que serà progressiu en funció dels punts calents de la COVID-19: "No tots es faran el mateix dia".

D'altra banda, tampoc veu que el model sigui l'italià perquè els estudiants superin aquest curs trencat: "El concepte d'aprovat general està antiquat". I per això planteja no entendre que el 12 de març es va acabar el curs, sinó que es va iniciar un procés nou "de treball, de contacte entre professors i alumnes per no perdre els hàbits".

Considera que aquells que en les primeres avaluacions no superessin la matèria plantejada, ara és un bon moment per recuperar-la. Bargalló també ha volgut aclarir que ningú "suspendrà pel que faci a partir de Setmana Santa".

Sobre la possibilitat d'allargar les dates del calendari acadèmic, el conseller ha estat taxatiu: "No podem acabar a l'agost perquè això significaria començar el proper curs el mes de novembre, és vestir un sant per despullar-ne un altre". 

Tan sols es faran excepcions en les pràctiques de formació professional que es reprendran quan es pugui o els alumnes de segon de batxillerat que també alteraran el calendari de la selectivitat.

La Generalitat ha calculat que hi ha 55.000 famílies que no disposen de connectivitat o ordinadors necessaris perquè els seus fills puguin seguir el curs a distància. Per això, Bargalló ha assegurat que s'està treballant "perquè tothom ho tingui, també el professorat" que s'ha detectat que no disposa en menor mesura d'aquest accés.

El conseller ha avançat que posaran a disposició 23.000 paquetes de dades i l'ajuda dels ajuntaments acabarà de proveir els més vulnerables.