Només el pare polític surt en defensa de la seva filla. Aquest dilluns, ha reaparegut José María Aznar, que ha participat en un col·loqui amb Isabel Díaz Ayuso. I l’expresident espanyol ha tancat files amb la gestió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, de qui ha elevat les seves “altes qualitats” polítiques. Fins i tot ha expressat enveja. “No saps com t’envejo perquè els fills de Chávez t’insultin cada dia”, li ha confessat l’exdirigent conservador. Aquest cop a l'espatlla arriba després de la polèmica per la petició de canvi de fase de Madrid, malgrat que és el principal focus de la pandèmia a Espanya.

 

En una sessió de l’Aula de Lideratge de la Universitat Francisco de Vitoria, l’expresident espanyol ha recordat una anècdota presidencial, quan l’expresident veneçolà Hugo Chávez l’”insultava cada dia”. Segons ha relatat, el president nord-americà Bill Clinton va trucar-li per dir-li que l’envejava per ser l’objectiu dels atacs de Chávez. I Aznar s’ha dirigit a Ayuso: “No saps com t’envejo perquè els fills de Chávez t’insultin cada dia a tu”.

“Els fills de Chávez estan tots per aquí, i no estan mal col·locats, per desgràcia nostra i d’Espanya”, ha lamentat l’exdirigent conservador. “Una tasca important es deu estar fent per ser mereixedora de tanta atenció dels qui sembren el sectarisme i l’odi”, ha assegurat. Ha denunciat que Ayuso pateix “campanyes com les que jo patia”.

aznar ayuso

Ayuso defensa la seva gestió

Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha contraposat la seva gestió amb la del govern espanyol, que ha considerat desastrosa. En contraposició, “durant les primeres setmanes, des de la Comunitat de Madrid, vam ser conscients que alguna cosa estava passant”, ha defensat. Ha assenyalat que van començar a prendre mesures abans que La Moncloa, comprant material sanitari, tancant centres de dia, decretant el tancament dels col·legis… “Amb les manifestacions del 8-M ens vam adonar que alguna cosa estava passant”, ha insistit.

Ayuso ha rebatut les crítiques a la seva gestió, afirmant que “ningú no pot posar en dubte la lluita per la vida de Madrid, amb poc material i poca ajuda”. Ha criticat que l’executiu central “va actuar tard, de forma descoordinada” i amb un comandament únic que es va convertir en un “coll d’ampolla” per a l’abastiment de material sanitari.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram