José María Aznar vestit com un home de cromanyó i acompanyat de l'expresident de l'Argentina Mauricio Macri. Aquesta és la imatge principal de la portada del diari argentí editat a Buenos Aires Página 12.

Portada Aznar Argentina

Com ha arribat Aznar a la portada d'un rotatiu de l'altra punta del món?. L'expresident espanyol i Mauricio Macri es van adherir aquest dijous al manifest que van signar 150 persones, entre exmandataris conservadors, intel·lectuals, empresaris, economistes i escriptors iberoamericans, amb la seva opinió sobre la lluita contra el coronavirus.

Els signants reclamen que els estralls de la pandèmia de la Covid-19 no es converteixen en un "pretext" per instaurar l'autoritarisme.

Concretament, els adherits al manifest denuncien el retorn de l'"autoritarisme i l'estatisme" a Espanya i altres països sota el pretext de la lluita contra el coronavirus.

"La edad de piedra", titula el diari argentí que explica als seus lectors el to de "Picapiedras" del manifest el qual "planteja que el veritable perill és el resorgiment de l'estatisme i el populisme a les dues bandes de l'oceà".

A més d'Aznar i Macri, el manifest té el suport de l'exgovernant colombià Álvaro Uribe, el mexicà Ernesto Zedillo, l'actual president d'Uruguai, Luis Alberto Lacalle, i els exmandataris Julio María Sanguinetti (Uruguai), Alfredo Cristiani (El Salvador) i Federico Franco (Paraguay). El manifest l'encapçala l'escriptor Mario Vargas Llosa, que presideix la Fundación Internacional para la Libertad (FIL), encarregada de difondre el document.