La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha retirat a Ciutadans les competències que tenia sobre les residències d'avis, davant la seva evident mala gestió. A les residències d'avis madrilenyes han mort durant el que portem de mes de març 1.065 persones, una xifra esgarrifosa, i s'han produit fortes crítiques al descontrol que hi ha hagut.

La conselleria de Sanitat madrilenya dirigida per Enrique Ruiz-Escudero (PP), assumirà el control de les residències i deixarà d'estar a l'Àrea de Polítiques Socials, liderada per Alberto Reyero, de Ciutadans, segons informa El Mundo.

Amb aquest canvi, el govern madrileny vol fer un pla de xoc que millori la situació de les residències, després de la pèssima imatge que ha donat Madrid a nivell internacional, quan la premsa s'ha fet ressò de l'escandalós nombre de morts, especialment als mitjans alemanys i anglosaxons.

La situació de desatenció també va ser patent quan l'exèrcit va trobar en alguna residència avis totalment desatesos que convivien amb cadàvers, morts pel coronavirus.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.