"Els americans acudeixen en massa a les botigues d'armes perquè saben que l'única autodefensa amb què confiar durant una crisi són les armes". Aquesta és la premissa que dona l'Associació Nacional del Rifle dels Estats Units als seus seguidors, pràcticament un milió de persones per respondre a la pandèmia del coronavirus. Posa d'exemple la Carletta Whiting i cita literalment el que ella diu: "Una discapacitada i vulnerable al coronavirus cal que es defensi, per què vols deixar a persones com jo totalment indefenses?". 

Les vendes d'armes als Estats Units estan marcant rècords sense precedents. Un dels portals més coneguts del sector, Ammo, ha xifrat un increment general del 220% des del 23 de febrer. En total, ha suposat un augment del 720% dels ingressos comparat aquest darrer mes amb el període entre el 24 de gener i el 22 de febrer del mateix any. Els llocs on s'ha disparat més la demanda són Texas, Florida i Illinois. La munició més venuda és la 9x19mm Luge, una de les més populars als Estats Units entre la població civil que ha substituït l'ús de les escopetes.

Les botigues asseguren estar fent l'agost. En tan sols quatre dies poden arribar a vendre les mateixes armes que en un mes sencer. La por a la inseguretat, els desordres públics i els robatoris a les llars arran de l'esclat del COVID-19 ha fet que molts es vulguin carregar d'armes. Segons les darreres dades, als Estats Units s'han detectat 51.000 casos, tan sols per darrere de la Xina i Itàlia, i 700 morts.

Davant de la crisi, fins i tot el fill del president americà Donald Trump, afegeix llenya al foc i recomana als seus ciutadans quina és la millor arma per comprar ara mateix. Donald Trump Jr. va escriure el passat 14 de març: "La ironia és que fins i tot els demòcrates em pregunten quina arma han de comprar per si de cas".