El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha exigit aquest dissabte al govern espanyol que passi "de les paraules als fets" i que permeti als ajuntaments disposar del superàvit municipal per gestionar la crisi de la Covid-19.

En un acte municipalista, Aragonès ha dit que és "indigne" que l'Estat mantingui la restricció d'acord amb la regla de despesa. El republicà ha argumentat que són necessaris "tots els recursos" per abordar la reconstrucció i posar Catalunya "dempeus".

"Ho necessitem amb urgència", ha afegit. Aragonès ha apuntat que cal "passar a l'acció" i que no es repeteixin els "errors" comesos en la gestió de la crisi de 2008. Ha destacat que cal apostar pels valors republicans i situar l'economia al servei de les persones.

Aragonès també ha defensat una "regularització" per poder "visibilitzar" 150.000 persones "sense papers" a Catalunya. El vicepresident ha posat de relleu l'existència de "150.000 catalans i catalanes que no tenen totes les llibertats civils i democràtiques, perquè estan en una situació d'irregularitat administrativa, sense papers".

"Per això demanem, en aquest moment extraordinari, una regularització, per poder no només dotar de tots els drets als nostres veïns i veïnes, independentment del seu origen i de la seva situació administrativa, si no també per poder fer polítiques per a tots, per poder comptar amb tots", ha subratllat.