El ministre portaveu del Govern d'Andorra, Eric Jover, ha afirmat que han sobrepassat "el pic" de coronavirus, segons ha dit en roda de premsa per informar de la situació de l'emergència sanitària.

Jover ha indicat que les mesures adoptades per permetre els passejos i la represa de l'activitat d'alguns sectors poden "ocasionar un rebrot" i ha sostingut que es vigila l'aparició de nous casos per poder aïllar-los.

La Cap d'Àrea del departament de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, ha informat que "s'estima" que el RO està per sota d'1, ja que els contagis han disminuït.

Aquest dimecres s'han sumat sis nous positius que fan ascendir a 723 el total de casos acumulats de Covid-19, dels quals es donen per curats 309 -27 més dels quals es registraven el dimarts- i hi ha 37 víctimes mortals.

Hi ha un total de 33 pacients ingressats a l'hospital --dos menys que fa un dia--, 18 dels quals es troben en l'unitat de cures intensives; d'aquests últims hi ha 12 amb ventilació mecànica i s'han pogut extubar dos pacients en les últimes hores.

Afectació a la Cimera Iberoamericana

El ministre Portaveu ha manifestat que "evidentment" la Cimera Iberoamericana planificada per a novembre a Andorra es veurà afectada per la crisi del coronavirus i ha explicat que s'estan elaborant diferents plans per proposar alternatives al costat de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB).

Per Jover, "tot és massa prematur" i caldrà veure l'afectació que pugui generar el coronavirus a Llatinoamèrica abans de plantejar la possibilitat de modificar les dates de la trobada.