La VIII Assemblea General de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'Hospitalet de Llobregat, prevista pel 22 de març, podria celebrar-se virtualment davant l’amenaça del coronavirus. L’entitat sobiranista està valorant aquest canvi per “responsabilitat amb la salut pública i amb les nostres sòcies i socis”.

Per mitjà d’un comunicat, l’ANC ha recordat que els Estatuts i el Reglament de Règim Intern de l’entitat preveuen la possibilitat de celebrar una assemblea general “presencial o de forma virtual”, i per tant ara s’estudia la possibilitat de fer-la virtualment. En aquest cas, la Comissió Organitzadora de l'Assemblea General crearà un comitè tècnic pel desenvolupament correcte de d’aquesta des d'un punt de vista informàtic.

Així mateix, l’ANC recorda que a Suïssa, França, Alemanya i Itàlia s’han prohibit els actes que agrupin més d’un miler de persones per evitar la propagació del virus, i malgrat que a Catalunya actualment encara no s’ha aplicat aquesta mesura, cal tenir en compte que l’Assemblea General de l’entitat és un acte on precisament se supera amb escreix aquesta xifra, cosa que aconsella canviar el format de presencial a virtual.

Així doncs, l’Assemblea seguirà amb atenció l’evolució dels esdeveniments a la vegada que ja està treballant amb la hipòtesi de realitzar una Assemblea General Virtual.